Nå kommer snøen og mange gleder seg til skitur. Men hva med smørningen, hvordan var det igjen? Hva er vel ikke bedre enn et gratis smørekurs med frilufts entusiasten, Raymond Lishaugen, i Odal Fritid & Turistservice før du legger ut på langtur?

Annonse

Senario der du ivrer fornøyd i vei på skitur, men så begynner skiene og glippe og glippe og atter glippe…

– Vært borti det før?

Eller ønsker du å lære hvordan preppe skiene før du legger ut på tur?

Da kan et smørekurs hvor du kan få smøretips fra fagfolk som vet hvordan man skal angripe utfordringen når den oppstår være tingen.

Prepping av ski er en kunst, som kan læres

Odal Fritid & Turistservice AS startet i 2011 og utfører et bredt spekter av tilbud. Alt fra reparasjon og salg av sykler, fiske guiding, vedlikeholdsoppdrag som tre felling, snømåking, ved, hytteservice og lignende og sist, men sist og ikke minst salg og prep av ski.

– Jeg skal demonstrere hvordan man smører forskjellige typer ski. For ingen ski er helt smørefrie. Felleski for eksempel er smørefrie, men de må også glides, smiler Raymond, som vil dele flere gode tips underveis.

Kurset holdes fra kl. 18.-20 hos Odal kompetansesenter i Nord-Odal.

Løyper i Odalen prepareres av en lang rekke løypelag og idrettsklubber. Aktørene samarbeider om å tilby et unikt nett med skiløyper, føremeldinger og annen informasjon om løypene på nett og nå ligger alt til rette for å lange ut på ski.

– Jeg vil rette et stort takk til alle frivillige som legger til rette for oss som har lyst til å gå på ski, her ligger det mange dugnadstimer gjennom vinteren, sier Raymond som synes vi har et bredt tilbud av fine skiløyper i Odalen.

Raymond oppfordrer folk til å følge med på føremeldingen som gir informasjon om føreforholdene og oppdatert preparerings status døgnet rundt.

  • skisporet.no finner du ut hvor det er kjørt løyper i Odalen

Grunnkurs i gliding og smøring av ski

I morgen holder Raymond grunnkurs i smøring og gliding som blir holdt kl. 18.00 hos Odal kompetansesenter i Bunesvegen 59 i Nord-Odal.

– Her er alle velkommen og kurset er gratis, sier Raymond.

Hvis det kommer mange og etterspørselen er stor, så vil han holde flere kurs fremover forteller friluftsmannen.

– Og for alle som har savnet skismøring i byga, så har Odal Kompetansesenter det i hyllene nå og det er jeg veldig fornøyd med, forteller Raymond og ønsker velkommen til smørekurs i Odalen.