1900 sang «Her blir det liv!»

Annonse

Med 1900 som danset og sang til DDE, Madder Mortem, Ingemars, Country Dragger og United By Music Norge satt Morodalsfestivalen ny publikumsrekord i helga.

Morodalsfestivalen trekker folk fra hele landet, og utlandet og på lørdag sto det rundt 1900 i skråningen med henda i været og sang med for full hals.

— Det er ekstremt gøy å se så mye folk samlet under feiringen av vårt 10 års jubileum, sier en svært fornøyd festivalsjef, Stine Sannerud.

Festivalen er unik i sitt slag og har i løpet av de 10 årene hatt grupper med festivaldeltakere fra 14 fylker i Norge og 2 län i Sverige – og også hatt besøk både fra England, Nederland og Spania.

— Vår festival for utviklingshemmede og alle andre som liker musikk og moro er en inkluderende musikkfestival, og at det kommer så mange som vil dele gleden som vi har her, viser at folk setter mangfold og samhold via felles positive opplevelser høyt, sier Sannerud.

Få lov til å være seg sjøl

— Morodalsfestivalen handler om å ha et godt og meningsfylt liv, det å få lov til å være seg sjøl, og vite at man er god nok, sier Carina Elisabeth Carlsen som var konferansier under årets Morodalsfestivalen sammen med Marius Kristiansen.

De to underholdt også i fjor og da Carlsen spurte Kristiansen, som har vært konferansier under Morodalsfestivalen i 10 år på rad, om han var klar for sitt 11 år? Var svaret et stort ja!

— Men du Carina, skal vi ikke heller showe litt enn å være seriøse nå, sier Marius med et glis, vi kan jo rope på Morodalstrollet! Og da han fikk med seg hele skråningen til å rope på Morodalstrollet så dukket det populære trollet endelig opp og ble omfavnet av barn og voksne i alle aldre i skjønn forening.

Det flotte og ikke minst morsomme konferansier-paret fikk masse skryt under festivalen og i etterkant.

Gratulerer med da’n Morodal

— Vi i DDE sto på scena her på Morodal sfestivalen for 10 år siden og no e vi her igjen på 10 års jubileet, det passa jo bra, sier Bjarne Brøndbo og så begynner han å synge «gratulerer med da’n, gratulerer med da’n, gratulerer kjære Morodal, gratulerer med da’n! Da ble det jubel!

— Her er så mye kjærlighet, glede og moro -takk for at vi kan være sammen, sier Brøndbo med et slengkyss til publikum.

Så ble allsang og holding av hender.

En festival med mening

I tillegg til store artister på scenen tilbyr festivalen sitt publikum gratis turer med varpebåter på Storsjøen og turer med veteranbiler langs landevegen. I festivalområdet er det servering både utendørs og inne på Milepelen Vertshus og hotell og butikkene i Sand sentrum hadde spesialtilbud og langåpent i anledning festivalen.
Alt er tilrettelagt for at alle skal få ha det bra og ikke minst er dette en arena med fokus på likeverd, åpenhet, å være oppmerksom, respekt og knytte bånd.

-Dette er så mye mer enn å lytte til musikk, det gir mening å være her, sier Yvonne Bunes som koste seg på festivalen på lørdag. Her må man bare være, så denne unike og inkluderende festivalen kan fortsette 10 år tilføyer Bunes.

Sosialt entreprenørskap

Moro-foto er en gjeng fotografer som har hovedansvaret for fotografering under festivalene og til festivalens 10 års jubileum har den glade gjengen satt sammen en minnebok med øyeblikk fra alle festivalene. De har fått med seg mange til å skrive tekster, blant annet ordfører Lise Selnes leder i NFU Jens Petter Gitlesen og så har de har intervjuet artister som har vært på festivalen opp gjennom årene, blant annet Jenny Jensen og Vamp.

— All fortjeneste av boka går tilbake til oss for at vi skal kunne sette i gang nye fine foto-prosjekter, forteller gjengen i fotogruppa stolt.