Mindfulness er i vinden

  Annonse

  Viggo Johansen holder kurs i mindfulness over hele Europa, nå kommer han til Odalen.

  Mindfulness i en travel hverdag

  — Mange søker etter tilfredshet og ro, og for å leve et godt liv må vi lære oss å gi slipp på alt i livet som er bortenfor vår kontroll og så vende oppmerksomheten og kreftene våre til de elementene ved livet som vi faktisk kan påvirke, sier arrangøren Heidi Tveter.

  Nå har hun invitert den kjente mindfulness-treneren til sitt kurssted, Tittut på Slåstad, så odølinger kan lære mer om indre ro og større bevissthet.

  Hva er mindfulness?

  Kort fortalt handler mindfulness om å trene sinnet til å være tilstede her og nå, uten å bli styrt av tanker om fortid eller fremtid. Ved å trene sinnet på denne måten blir du i stand til å observere dine tanker og følelser snarere enn hele tiden å bli styrt av dem.

  — Å trene sinnet til å være tilstede her og nå innebærer mange fordeler. Det er svært stressreduserende, fører til økt konsentrasjon og prestasjon, bedre søvn og helse, og dette vil Viggo gi oss verktøy til, forteller Tveter.

   Ettertraktet kursholder

  Viggo Johansen har 25 års erfaring med mindfulness-trening. Han er utdannet filosof og kognitiv atferdsterapeut og holder kurs i mindfulness-trening og positiv selvledelse over hele Europa. I 2013 ga han ut boken ”Indre stillhet” og i 2015 ”Stille vitne,” begge på Arneberg Forlag.

  — Veldig gøy at Viggo Johansen kan ta turen til Odalen, for han er en svært etterspurt kursholder med en full kalender som reiser Europa rundt og holder kurs, sier Heidi.

  Viggo er en sympatisk og god veileder som jobber intuitivt og mindfulness-trening fører til økt indre ro og en større bevissthet om egne tanke- og følelsesmønstre. På sikt lærer vi gjennom denne treningen å akseptere ting slik de er, og å gi slipp på alt vi ikke får gjort noe med. Dette gir en dyp indre ro og samtidig et mer fleksibelt og konsentrert sinn.

  — Vil du få med deg dette kurset med en av Europas fremste på mindfullness, så vær rask og meld deg på, fristen er 1.mars, foreller Heidi.

  Kurssted med fredelig atmosfære

  Tittut-tunet er et fredelig sted med en lun atmosfære hvor du virkelig kan senke skuldrene og i kjent Tittut-stil får du servert velsmakende mat som er laget med mye omtanke. Tittut-tunet er et sted hvor du kan lytte til kropp og sjel og gi kroppen en virkelig pause.

  Heidi Tveter er utdannet massasjeterapeut fra Axelssons Bodywork School og tilbyr til daglig yogamassasje, klassisk massasje og healingmassasje. Hun er også utdannet yogalærer og underviser for tiden i meditativ yoga og vinjasa flow yoga.