Hva er egentlig det gode liv og hva er viktigst for bygda? Dette er store temaer, som ordfører Lise Selnes og Austvatn gård åpner opp for å lufte på arrangementet «Politikk i praksis» den 30. august. 

Annonse

Hagefesten «Politikk i praksis» er i regi av Nord-Odal arbeiderparti og Austvatn gård og har som formål å være en folkefest for lokalsamfunnet, med både samfunnsverdier og sosialt samvær på agendaen.

— Dette arrangementet søker å samle folk til å belyse de viktigste verdiene i lokalsamfunnet over en hagefest, forteller Veronica Rode ved Austvatn gård entusiastisk.

«Politikk i praksis» er et møtekonsept i samarbeid med Austvatn gård og arrangementet er en tverrpolitisk og tverrfaglig hage- og folkefest med både faglig og sosialt innhold.

— Vi hører ofte om i fine og flotte strategier, men hvordan er ståa hos oss i Nord-Odal – egentlig i praksis? Spør vi oss selv og derav har arrangementet fått navnet «Politikk i praksis», smiler Selnes.

Ordfører i Nord-Odal, Lise Selnes.

Sambygdinger med et stort hjerte for at bygda skal blomstre – både kreativt og økonomisk, samles og vil holde korte presentasjoner.

Sambygdinger forteller om sin hverdag

— Kreativitet og entusiasme kombinert med kunnskap skaper resultater og denne kvelden vil flere engasjerte sambygdinger presentere sine hverdagsliv, forteller Veronica Rode ved Austvatn gård entusiastisk.

— Kvelden byr på faglige, sosiale og kulturelle innslag. Det faglige innholdet går ut på raske presentasjoner hvor ulike mennesker fra lokalbefolkningen, innenfor forskjellige yrker eller livssituasjoner, forteller om det de brenner for eller jobber med i lokalsamfunnet vårt, sier hun.

Arrangørene legger opp til en sosial og faglig sammenkomst i det grønne på Austvatn gård til helga.

Av sambygdinger som vil fortelle fra sine hverdagsliv er blant annet unge og samfunnsengasjerte Tina Møller Ødegård, som vil snakke om det å være ung i Nord-Odal i dag. Tina brenner for likeverd, det å bry seg om og om å øke toleransen for hverandre.
Knut Ola Storbråten, museumsleder Anno museum/ Odalstunet har stødige tilbakeblikk og fremblikk for hva som er viktig å fortelle akkurat nå.
Kjetil Sløtte som er ambulansearbeider i Odalen og Lise Selnes, vil fortelle om sin hverdag.

— Vi ønsker å få luftet de største og viktigste temaene for bygda vår, så det håper vi at vi kommer i mål med denne kvelden, forteller arrangørene.

«Politikk i praksis» – et arrangement med faglige, sosiale og kulturelle innslag for alle.
Det vil bli servering av kortreist mat og drikke. Merk: 18-årsgrense.
Det vil også bli servering/ salg av brus, øl og vin utover kvelden.
Påmelding til Austvatn.gaard@gmail.com for å beregne plass og mat.