4. mai ble Belgen ryddet for skrot. Seks miljøengasjerte fra DNT Odal samlet  inn rundt 300 kg søppel på en 400 meter lang strandsone. 

Annonse

— Noe av søppelet vi fant var nok mistet ved et uhell, så som en barnesko og en smukk, men det er litt skremmende å se hvor likeglade enkelte mennesker er til forsøpling, forteller en engasjert Knut Lysell i DNT Odal.

— Vi fant mange ølbokser, plastkanner, ett lastebilhjul og ett hjul til personbil samt flere tønner. Isopor er noe av det verste vi fant. Det brytes lett opp til masse små biter som tas opp i kretsløpet, legger han til.

Skremmende å se hvor likeglade enkelte er til forsøpling

Ett lastebilhjul! Hvor er resten av lastebilen mon tro?

Naturreservatet Seimsjøen grenser mot Belgen i øst. Halvøya ligger idyllisk til i Storsjøen. Landskapet er flatt og skogkledd. Karsundet, mellom Belgen og Øien er strømfullt og det er råk der om vinteren. I tillegg er det ingen beboelse eller hytter nord på Belgen. Det kan være årsaken til at det hadde samlet seg spesielt mye søppel i dette området.  Med nærheten til naturreservatet og de verdier vi står for føltes det naturlig at DNT Odal la strandryddedagen til Belgen.

Jeg fant, jeg fant – en flaskepost!

Midt blant søpla fant vi også en koselig flaskepost fra Vetle og Mia som hadde badet ved hytta sommeren 2017. Det var en hyggelig hilsen og en oppmuntring i løpet av dagen.

Foto: Heidi Andreassen og Hjalmar Nergaard. Hva slags hemmeligheter skjuler flaskeposten?
Hilsen fra Vetle og Mia fra en svunnen sommer.

— Beklageligvis ligger det ennå mer søppel ute på Belgen som vi ikke rakk å samle inn. Neste år håper vi at vi kan bli flere og få tatt med oss mer av søpla som ennå ligger i naturen, sier Lysell.

Litt av det søppelet DNT fant.
På vei hjem. Belgen er blitt et reinere sted. Knut Lysell sammen med Kari Vikerhaugen.

— Ta vare på naturen – ha med deg pose når du er på tur og plukk det du finner, oppfordrer han.

Å ikke kaste søppel i naturen bør være selvsagt i 2019!